Business Internaţional

News of the World se închide. "Cum să închizi o afacere care a adus profituri uriaşe?" - Alex Degroote, analist

Autor: Adrian Voicu

07.07.2011, 20:20 358

Decizia şefului News Corporation, Rupert Murdoch, de a închidetabloidul săptămânal News of the World în urma scandaluluiascultării telefoanelor, a şocat pe mulţi, scrie Reuters.

"Aceasta este una dintre cele mai remarcabile mişcări de PR dinistoria modernă. Să închizi o afacere care aduce un profit atât demare pentru că a devenit o gaură neagră din punct de vedere alreputaţiei este o mişcare atât curajoasă, cât şi riscantă.

Se pare că News Corp a înţeles cum se simte publicul şi încearcăsă ducă povestea la bun sfârşit. Da, boicotul publicitar însemna ovaloare mai mică (a publicaţiei), dar nimeni nu se gândea căaceasta va fi permanentă.

Este desigur o încercare drastică de a arăta problemele şidilema etică a publicaţiei. Bineînţeles, nu va consola pe niciunangajat o asemenea veste, dar să nu ne surprindă dacă de aici valua naştere un Sunday Sun la un moment dat", este de părere AlexDgroote, analist media, citat de Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO