Business Internaţional

News of the World se închide. "Este o decizie nucleară. Vom auzi cumva de o nouă publicaţie?" - Stephen Adams, manager de fond

Autor: Adrian Voicu

07.07.2011, 20:32 220

Decizia şefului News Corporation, Rupert Murdoch, de a închidetabloidul săptămânal News of the World în urma scandaluluiascultării telefoanelor, a şocat pe mulţi, scrie Reuters.

"Este uimitor. Este o decizie nucleară. Trebuie să îţi fie milăde oamenii care lucrează acolo. Sunt oameni care îşi vor pierdelocul de muncă.

"Ar putea fi însă şi o încercare cinică de a pune bazele uneipublicaţii noi precum News International Sunday. S-ar putea capeste trei luni scandalul să îşi piardă din putere şi să ne pomenimcu un nou tabloid.

Este ca un paratrăznei, va atenua o parte din acuzaţiileimediate legate de comportamentul jurnaliştilor. Cred că ei se temmai mult de noile descoperiri ce ar putea fi făcute şi acum se vorputea scuza: "Ce putem face mai mult de atât? Am tăiat aceastăproblemă de la rădăcină.

Rebekah Brooks încă este numită de Rupert Murdoch pentru aconduce ancheta. Aşa nu se face. Este important să nu ne lăsămdistraşi de acest anunţ de la a pune în continuare întrebări", estede părere Stephen Adams, manager de fond în cadrul Aegon AssetManagement.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO