Business Internaţional

Nici consilierii de top ai SUA nu sunt de acord cu tarifele pe importuri de oţel şi aluminiu: Cel mai mare consilier economic al SUA şi-a dat demisia după ce s-a opus vehement măsurilor

Nici consilierii de top ai SUA nu sunt de acord cu...

Autor: Răzvan Botea

07.03.2018, 09:00 594

Gary Cohn, consilierul economic de top al lui Trump şi-a dat demisia, aceasta fiind cea mai recentă plecare a persoanelor de vârf din administraţia Trump, potrivit The Guardian.

Cohn, care a condus Consiliul Economic Naţional şi în trecut a fost CEO al Goldman Sachs, a ameninţat de mai multe ori că va pleca, iar decizia de a o face s-a datorat impunerii noilor tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu, acesta împreună cu Secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, criticând vehement măsura impunerii tarifelor.

Se aşteaptă o scădere a acţiunilor de pe Wall Street cu 1,6% la deschiderea de miercuri.

Dolarul a pierdut teren în faţa yenului japonez, însă a recuperat terenul pierdut pe parcursul zilei.

Preţul acţiunilor a scăzut şi în zona Asiei, unde industria oţelului va fi afectata de impunerea acestor tarife, bursa de la Nikkei închizând cu o scădere de 0,77%, iar Hong Kong şi Sydney au scăzut fiecare cu 1 procent.

Într-o declaraţie, Trump a spus: „Gary a fost consilierul meu economic şef şi a făcut o treabă superbă în conducerea agendei noastre, ajutând la conceperea reformelor fiscale şi a scăderii taxelor, un punct istoric. Este un talent rar, şi îi mulţumesc pentru serviciul adus americanilor”

Trump a mai scris pe Twitter de asemenea că va lua în curând o decizie în privinţa persoanei care îl va înlocui pe Cohn, precizând că „multe persoane vor postul acela, vom alege cu înţelepciune”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO