Business Internaţional

Nici să fii bogat nu-i uşor: Cei mai bogaţi oameni din lume pierd 117 miliarde de dolari într-o singură zi

Nici să fii bogat nu-i uşor: Cei mai bogaţi oameni din...

Autor: Alex Ciutacu

06.08.2019, 13:22 504

Cei mai bogaţi 500 de oameni de pe planetă au pierdut un total de 2,1% din averile lor luni după ce bursele americane s-au prăbuşit în ceea ce s-a dovedit a fi cea mai proastă zi bursieră din 2019, potrivit Bloomberg.

Un număr de 21 de membri ai topului miliadarilor realizaţi de loomberg au pierdut 1 miliard de dolari sau mai mult în contextul în care investitorii au reacţionat la tensiunile comerciale în creştere dintre SUA şi China.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume şi fondatorul Amazon.com a înregistrat cel mai puternic declin, încasând o lovitură de 3,4 miliarde de dolari în contextul în care acţiunile gigantului retailer online s-au prăbuşit.

Totuşi, el rămâne cel mai bogat om de pe planetă cu o avere de 110 miliarde dolari.

Printre cele mai mari pierderi se mai regăsesc Bernard Arnault, cu o scădere de 3,2 miliarde dolari, Mark Zuckerberg cu o scădere de 2,8 miliarde dolari, Mukesh Ambani cu o scădere de 2,4 miliarde dolari şi Bill Gates cu o scădere de 2 miliarde dolari.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO