Business Internaţional

Nikola, rivalul Tesla, are mari probleme: Trevor Milton, fondatorul companiei, este acuzat de înşelăciune şi a trebuit să demisioneze

Nikola, rivalul Tesla, are mari probleme: Trevor Milton,...

Autor: Alex Ciutacu

21.09.2020, 12:59 487

Producătorul de camioane electrice Nikola a anunţat luni că Trevor Milton, fondatorul businessului, va demisiona cu efect imediat din poziţia de preşedinte executiv, pe fondul unor acuzaţii care susţin că întregul business ar fi doar „o fraudă complexă”, potrivit FT.

Stephen Girsky, fost vicepreşedinte al General Motors şi membru în board-ul Nikola, va prelua funcţia de preşedinte executiv.

„Nikola face parte din mine şi va face mereu, iar atenţia ar trebui să fie asupra companiei şi a misiunii importante pe care o are, nu asupra mea. (...) Astfel, am luat decizia dificilă de a aborda board-ul şi de a părăsi voluntar poziţia de preşedinte executiv”, a transmis Trevor Milton, fondatorul Nikola.

Într-o scrisoare trimisă către angajaţi, Milton a scris că „va încuraja de pe margine” şi că businessul rămâne pe mâini bune.

În ciuda faptului că a demisionat din poziţia de preşedinte executiv şi a pierdut locul în board, Trevor Milton este încă cel mai mare acţionar al companiei, cu circa 25% din acţiuni.

Decizia lui Milton vine după o perioadă tumultoasă de zece zile în care valoarea acţiunilor Nikola s-a înjumătăţit din cauza unui raport lansat de Hindenburg Research, prin care firma susţine că a descoperit „dovezi clare” că tehnologia patentată de Nikola a fost cumpărată de fapt de la altă companie.

Raportul a mai atras atenţia şi asupra businessurilor conduse în trecut de Milton, dintre care majoritatea au fost distruse de acţiuni în instanţă sau s-au prăbuşit pe cont propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO