Business Internaţional

Nimeni nu scapă de războiul comercial: Măsurile lui Trump lasă cale liberă Chinei „să atace” întreprinderile, fermierii, comunităţile şi familiile americane

Nimeni nu scapă de războiul comercial: Măsurile lui...

Autor: Dragoş Dinu

10.05.2019, 14:07 2178

Decizia lui Donald Trump de a majora tarifele de la 10% la 25% pentru importurile chineze va avea „grave consecinţe” asupra producătorilor de utilaje agricole din Statele Unite şi va înrăutăţi perspectivele de creştere ale fermierilor americani, a avertizat vineri un grup din comerţ, potrivit Bloomberg.

Tarifele impuse de Trump vor duce la scăderea exporturilor americane şi vor pune în pericol aproximativ 400.000 de locuri de muncă din sectoarele de producţie în decursul a 10 ani. De asemenea, măsura preşedintelui american lasă cale liberă Chinei „să atace” întreprinderile, fermierii, comunităţile şi familiile americane, a declarat Kip Eideberg, vicepreşedinte al Asociaţiei producătorilor de echipamente. 

Trump a majorat vineri la 25% tarifele de 10% plătite de China pe bunuri în valoare de 200 de miliarde de dolari şi promite că Statele Unite vor continua să crească tarifele de 25% şi pentru alte produse netaxate în valoare de 325 miliarde de dolari. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO