Business Internaţional

Nissan nu scapă: Procurorii japonezi vor să pună sub acuzare şi compania auto după arestarea lui Carlos Ghosn

Nissan nu scapă: Procurorii japonezi vor să pună sub...

Autor: Alex Ciutacu

21.11.2018, 12:09 380

Procurorii japonezi vor să pună sub acuzare şi compania auto Nissan Motor, după ce preşedintele Carlos Ghosn a fost arestat pentru că ar fi încălcat legislaţia financiară din Japonia, potrivit CNBC, care citează cotidianul nipon Asahi Shimbun.

Ghosn, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri din industria auto, a fost arestat luni după ce o investigaţie internă a Nissan a descoperit că preşedintele companiei îşi subevalua în fiecare an veniturile şi utiliza banii companiei în scop personal.

Procurorii spun că Ghosn şi directorul reprezentativ Greg Kelly au conspirat pentru a subevalua bonusurile lui Ghosn în ultimii cinci ani, declarând că acesta încasează circa 44 de milioane de dolari, în timp ce puternicul lider din industria auto a câştigat anual 88,6 milioane dolari, din 2010 până în prezent.

Cotidianul citează surse fără a le da numele dar scrie că procurorii consideră că şi compania poartă responsabilitate pentru această situaţie.

Ghosn este de asemenea CEO al partenerului francez Renault, şi preşedinte al producătorului Mitsubishi Motors, al treilea partener din cea mai mare alianţă a industriei auto.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO