Business Internaţional

Nivelul de încredere al business-urilor germane scade pentru prima dată în ultimele cinci luni, pe măsură ce Europa continuă să se confrunte cu al doilea val al pandemiei

Nivelul de încredere al business-urilor germane scade...

Autor: Eduard Ivanovici

26.10.2020, 12:45 98

Încrederea afaceriştilor germani a scăzut pentru prima oară în ultimele cinci luni pe măsură ce cazurile de COVID-19 continuă să se răspândească de-a lungul Europei, anunţă Associated Press.

Institutul Ifo din Munchen a declarat că indicele lunar al încrederii a scăzut de la 93,2 în septembrie la 92,7 în octombrie, de vreme ce companiile şi-au îmbunătăţit descrierile pentru starea actuală a economiei, dar şi-au revizuit în scădere estimările pentru următoarele şase luni.

Prin comparaţie cu majoritatea ţărilor europene, Germania a reuşit să controleze mult mai eficient numărul de infecţii cu coronavirus din timpul primului val al pandemiei. Însă cazurile au crescut într-un ritm alarmant în aproape toate ţările continentului în ultimele săptămâni, Franţa şi Spania înregistrând cele mai mari rate de infectare.

Autorităţile germane au impus noi serii de restricţii în unele regiuni ale ţării, printre care se numără închiderea timpurie a barurilor şi un set nou de cerinţe în ceea ce priveşte purtarea măştilor de protecţie.

Indicele Ifo este bazat de răspunsurile a circa 9.000 de companii germane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO