Business Internaţional

Noi detalii în cadrul controversatei sinucideri a miliardarului Jeffrey Epstein: Şi-a încheiat testamentul cu două zile înainte

Noi detalii în cadrul controversatei sinucideri a...

Autor: Razvan Tupa

20.08.2019, 11:27 234

Miliardarul Jeffrey Epstein şi-a încheiat testamentul cu două zile înainte să se sinucidă în închisoare, arată TMZ.

Jeffrey Epstein şi-a pus afacerile în ordine stabilind în ce se întâmplă cu averea sa estimată la 577 milioane de dolari, cu numai două zile înainte să îşi ia viaţa, în timp ce era în închisoare pentru acuzaţii de abuz sexual şi trafic de minori la Centrul Metropolitan de Corecţie din Manhattan.

Epstein şi-a semnat testamentul pe 8 august. Documentul a fost înregistrat în Insulele Virgine, unde miliardarul era proprietarul a două insule.

Chiar dacă pentru rubrica dedicată rudei celei mai apropiate, Epstein l-a desemnat pe fratele său, Mark, încă nu se ştie dacă acesta va moşteni averea.

Documentele date publicităţii de New York Post îi desemnează pe Darren Indyke şi Richard Kahn, care vor fi plătiţi cu câte 250 de mii de dolari pentru îndeplinirea ultimelor dorinţe ale lui Epstein.

Potrivit testamentului, averea lui Epstein constă în 56 de milioane de dolari cash, venituri fixe de peste 14 milioane de dolari, aproape 113 milioane de dolari în acţiuni, în jur de 195 de milioane de dolari în capital privat şi fonduri speculative şi şase proprietăţi în valoare de 178 de milioane de dolari.

Omul de afaceri a fost descoperit mort în celula în care era deţinut pentru acuzaţii de abuz sexual şi trafic de minori la Centrul Metropolitan de Corecţie din Manhattan, sâmbătă, 10 august, la vârsta de vârsta de 66 de ani.

În urmă cu 11 ani, Epstein, care avea legături cu Hollywood-ul şi lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzaţiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenţii săi personali, ademenea minore în locuinţa sa din Palm Beach, Florida., sub pretextul "masajelor". Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual şi le plătea cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de dolari.

Sentinţa i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul naţional al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein ocupa celulă individuală. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situaţie criticată de analiştii în domeniu.

Epstein s-a născut în 1953, în cartierul Brooklyn din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO