Business Internaţional

Noi probleme pentru Ikea: Clienţii se plâng că mobila de sticlă explodează spontan, fără să o atingă nimeni

Noi probleme pentru Ikea: Clienţii se plâng că mobila...

Autor: Alex Ciutacu

16.11.2017, 17:17 2857

Mai mulţi clienţi ai magazinului Ikea au raportat incidente cu privire la mese de sticlă achiziţionate din gama proprie a retailerului, susţinând că acestea explodează spontan, de multe ori fără a fi atinse de nimeni, potrivit New York Post.

O femeie din Indiana a povestit pentru publicaţia americană  că masa cu blat de sticlă a fiului său, produsă de furnizorul de mobilă, a explodat când acesta nu era în cameră.

„Pregăteam cina, când am auzit un sunet puternic, ca un boom, iar primul meu gând a fost că un copac s-a prăbuşit în casă, atât de puternic a fost sunetul”, povesteşte Holly Burns. „Masa cu blat de sticlă din camera lui s-a fărâmat. Practic a explodat”.

Mai devreme în această lună, un bărbat pe nume Richard Winship, din Marea Britanie a povestit pentru publicaţia Metro că în timp ce lua prânzul a auzit „un bang foarte puternic”.

„Era sticlă peste tot, dar nu era niciun motiv pentru explozie. Nu avem copii, animale, deci nu ştim care a fost cauza. Nimeni nu a atins-o”, spune Winship în legătură cu dulapul lui din sticlă Besta, achiziţionat de la retailerul de mobilă.

Mai devreme în acest an compania a emis o declaraţie în legătură cu o masă de sticlă din gama Salmi care a explodat fără niciun motiv într-o locuinţă din Ţara Galilor.

„Sticla noastră este testată riguros şi împlineşte cele mai înalte standarde”, a transmis compania.

În timp ce Ikea investighează evenimentele recente, Comisia de Siguranţă a Consumatorilor de Produse primeşte din ce în ce mai multe plângeri cu privire la obiec

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO