Business Internaţional

Noi tensiuni se conturează în Coreea: Sudul acuză Nordul că a ucis un oficial şi apoi a incendiat cadavrul

Noi tensiuni se conturează în Coreea: Sudul acuză...

Autor: Gabriel Negreanu

24.09.2020, 11:08 57

Sunt tensiuni în peninsula coreeană. Reprezentanţii Coreei de Sud îi acuză pe comuniştii din Coreea de Nord că au ucis un oficial sud-coreean. Totul s-ar fi întâmplat în largul mării, la graniţa maritimă dintre cele două ţări.

Un oficial din sectorul de pescuit sud-coreean dispărut săptămâna aceasta a fost interogat pe o navă de patrulare nord-coreeană înainte de a fi împuşcat de trupele care i-au incendiat apoi corpul, au declarat joi, reprezentanţi ai armatei sud-coreene.

Armata Coreei de Sud susţine că dovezile sugerează că bărbatul mergea spre nord, când a fost raportat dispărut de pe o barcă de pescuit luni, la aproximativ 10 km la sud de Linia Limită de Nord (NLL), o demarcare contestată care acţionează ca graniţă maritimă de facto între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Motivul pentru care oficialul în vârstă de 47 de ani a fost împuşcat nu este cunoscut. Citând surse de informaţii, armata a declarat că bărbatul neidentificat pare să fi fost interogat pe o barcă nord-coreeană înainte de a fi executat din „ordinul unei autorităţi superioare”, relatează Reuters.

Trupe echipate cu măşti de gaz au aruncat apoi corpul în petrol şi l-au incendiat, a declarat armata sudului.
„Armata noastră condamnă cu tărie o astfel de atrocitate şi solicită cu tărie Coreea de Nord să ofere explicaţii şi să-i pedepsească pe cei ce sunt responsabili", a declarat generalul Ahn Young-ho.

Comandantul militar american din Coreea de Sud a declarat luna aceasta că trupelor nord-coreene li s-a dat „ordin de tragere” pentru a preveni intrarea coronavirusului în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO