Business Internaţional

Nokia: Fitch reduce ratingul cu o treaptă la "BBB-"

Nokia: Fitch reduce ratingul cu o treaptă la "BBB-"

Autor: Anca Dumitrescu

07.06.2011, 16:07 153

Fitch Ratings a retrogradat marţi ratingurile Nokia pentrudatorii pe termen lung şi cele cu prioritate la plată, cu otreaptă, de la "BBB+" la "BBB-", iar perspectiva este negativă,întrucât cota de piaţă a producătorului finlandez de telefoane esteîn scădere rapidă, transmite Reuters.

Nokia a avertizat săptămâna trecută că vânzările de telefoanemobile din trimestrul al doilea vor fi substanţial mai mici decâtestimările iniţiale, iar compania a renunţat să facă previziunipentru ansamblul anului, din cauza condiţiilor dificile de pepieţele din China şi Europa.

Numărul clienţilor Nokia scade peste aşteptări, în condiţiile încare compania este în procesul de trecere de la sistemul propriu deoperare Symbian cu Windows Phone al Microsoft.

"Ritmul de scădere s-a accelerat de când Nokia a decis să treacăla alt sistem de operare şi se pare că utilizatorii se orienteazăcătre telefoanele dotate cu sistem de operare Android sau cătresmarphone-urile Apple", a declarat Stuart Reid, analist laFitch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO