Business Internaţional

Nori grei de furtună deasupra Europei: alegeri în Grecia şi Spania în pragul bailout-ului

Grecii vor alege duminică între austeritatea impusă de creditorii externi şi un guvern care ar putea scoate ţara din zona euro.

Autor: Bogdan Cojocaru

15.06.2012, 00:06 1591

Spania trebuie să se dezmeticească rapid după ce a fost aruncată în corzi de pieţele financiare, costurile de finanţare ale statului crescând ieri la nivelul la care Grecia, Irlanda şi Portugalia au fost forţate să ceară asistenţă financiară internaţională.

Duminică, ochii lumii vor fi aţintiţi asupra Greciei, unde noi alegeri parlamentare vor trebui să ducă la formarea unui guvern stabil de care va depinde viitorul ţării în zona euro.

Presată de problemele zonei euro şi de liderii europeni, cancelarul german Angela Merkel a avertizat că Germania nu poate lupta singură contra crizei şi a cerut ajutorul marilor economii ale lumii.

Premierul spaniol Mariano Rajoy trebuie să găsească rapid o ieşire din iureşul pieţelor pentru a evita să ceară ajutor internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO