Business Internaţional

Norul de cenuşă vulcanică afectează traficul aerian din Germania. 150 de zboruri anulate miercuri

Norul de cenuşă vulcanică afectează în continuare traficul aerian. 150 de zboruri anulate miercuri

Autor: Mediafax

25.05.2011, 09:53 981

Autorităţile de la Berlin au anunţat închiderea aeroporturilordin nordul Germaniei începând de miercuri dimineaţă, ora locală5.00 (6.00, ora României), din cauza norului de cenuşă vulcanicăeliberat în atmosferă de un vulcan islandez.

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat că se aşteaptă laanularea a circa 150 de zboruri miercuri

Purtătorul de cuvânt al Lufthansa a reamintit că aeroporturiledin Bremen şi Hmaburg sunt închise începând de miercuri dimineaţăşi "probabil nu vor fi redeschise decât în cursuldupă-amiezii".

Serviciul de securitate aeriană german a anunţat că norul decenuşă vulcanică ar putea afecta miercuri şi aeroporturile dinBerlin.

Aterizările şi decolările vor fi suspendate la aeroportul dinBremen începând cu ora locală 5.00, iar la Hamburg, începând cu ora6.00, a anunţat serviciul de securitate aeriană germană DFS.

"În cursul dimineţii, şi aeroporturile din Berlin ar putea fiafectate", a afirmat DFS, precizând că aparatele de zbor riscă săfie avariate din cauza concentraţiei mari de cenuşă. Citiţi maimult despre cum afectează norul de cenuşă traficul aerian dinEuropa pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO