Business Internaţional

Nou bilanţ ONU: Cel puţin 516 civili au fost ucişi în Ucraina de la începerea invaziei ruse

Nou bilanţ ONU: Cel puţin 516 civili au fost ucişi în...

Autor: Mediafax

09.03.2022, 19:23 35

Cel puţin 516 civili au fost ucişi în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, a anunţat miercuri Biroul Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Bilanţul actual este de 516 civili ucişi şi 908 răniţi. Sunt în plus 42 de persoane ucise în ultimele 24 de ore.

În regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk au fost raportaţi 111 morţi şi 462 de răniţi în rândul populaţiei civile.

În alte regiuni ale Ucrainei - Kiev, Cerkasi, Cernihiv, Harkiv, Herson, Mikolaiv, Odesa, Sumi, Zaporijjia şi Jitomir - sunt 405 morţi şi 446 de răniţi.

"Cele mai multe victime civile sunt rezultatul utilizării armelor explozive cu impact pe arii extinse, inclusiv sisteme de artilerie şi sisteme de rachete multiple. Oficiul Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului crede că bilanţul real al victimelor este mult mai mare, mai ales în teritoriile aflate sub control guvernamental şi mai ales ca rezultat al intensificării confruntărilor în ultimele zile, urmând să fie analizate noile date. Aceste situaţii se referă la oraşele Volnovaha, Mariupol, Izium, unde există acuzaţii că ar fi sute de victime civile. Aceste cifre sunt în curs de a fi coroborate şi nu sunt incluse în actualele statistici", precizează agenţia Naţiunilor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO