• Leu / EUR4.7315
  • Leu / GBP5.2727
  • Leu / USD4.2103
Business Internaţional

Nou record mondial de Box Office: Noul film "Star Wars" a depăşit "Jurassic World"

Nou record mondial de Box Office: Noul film "Star Wars" a depăşit "Jurassic World"

Autor: Florin Badescu - Mediafax

22 dec 2015 1324

Precedentul record mondial de box office în weekendul premierei era de 524,9 milioane de dolari şi fusese stabilit de filmul "Jurassic World", în luna iunie.

Iniţial, se părea că filmul "Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens", care nu a fost deocamdată lansat în China, urma să obţină în weekendul de debut încasări mai mici decât cele obţinute de "Jurassic World" - a cărui premieră chineză a avut loc simultan cu premierele din celelalte ţări ale lumii - şi că va rata astfel şansa de a stabili un nou record mondial, informează variety.com.

Însă, după stabilirea ultimelor cifre, Bog Iger, CEO-ul studiourilor Disney (care produc filmele "Star Wars", n.r.), a dezvăluit, luni, pentru Bloomberg că încasările reale aduse de noul film din saga "Războiul stelelor" sunt mai mari decât estimările iniţiale, mai ales cele aferente box office-ului intern.

Astfel, "Star Wars: Trezirea Forţei" a obţinut încasări globale de 528,9 milioane de dolari şi a stabilit într-adevăr un nou record mondial.

De asemenea, acelaşi film a spulberat şi recordul de box office în America de Nord, devenind lungmetrajul cu cel mai bun debut în Statele Unite şi Canada. Iniţial, studiourile Disney au sugerat că pelicula va obţine încasări de 238 milioane de dolari - suficient pentru a stabili un nou record intern -, dar, după finalizarea tuturor calculelor, box office-ul nord-american din weekendul de debut a fost de 248 de milioane de dolari.

"Jurassic World" a obţinut în China, în primul weekend de proiecţii, încasări de 90 de milioane de dolari. Filmul "Star Wars: Trezirea Forţei" va avea premiera în China abia pe 9 ianuarie 2016. În ciuda acestui potenţial handicap, specialiştii spun că noul opus din saga "Războiul stelelor" are potenţialul de a depăşi "Avatar" şi să devină filmul cu cele mai mari încasări din istorie.

Pelicula "Star Wars: Trezirea Forţei" este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de cea din episodul al şaselea al seriei, "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983. Luke Skywalker, ultimul maestru Jedi, a dispărut, însă el trebuie neapărat să fie găsit pentru a salva galaxia de acţiunile maleficului Prim Ordin, organizaţia ce a înlocuit Imperiul Galactic. Prinţesa Leia, devenită general, îl trimite pe pilotul de vânătoare Poe Dameron într-o misiune specială, cu obiectivul de a-l găsi pe Luke Skywalker. El se va întâlni în această misiune cu tinerii Finn şi Rey. Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte, între alţii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7315
Diferență: -0,0634
Ieri: 4.7326
Azi: 4.2103
Diferență: -0,2322
Ieri: 4.2139
Azi: 5.2727
Diferență: 0,699
Ieri: 5.2538
Azi: 4.2800
Diferență: 0,3211
Ieri: 4.2744