Business Internaţional

Noua bancnotă de 100 de dolari va fi pusă în circulaţie marţi

Noua bancnotă de 100 de dolari va fi pusă în...

Autor: Ştefan Stan

07.10.2013, 10:54 2425

Rezerva Federală din SUA (Fed) va pune în circulaţie noua bancnotă de 100 de dolari marţi, 8 octombrie, după ce lansarea acesteia a fost amânată de mai bine de doi ani şi jumătate. Noua hârtie va avea caracteristici moderne care să împiedice reproducerea ilegală a bancnotei, scrie The New York Times.

Pe lângă specifica]iile tradiţionale de securitate, precum amestecul de hârtie, care este dificil de duplicat, bancnota refăcută va avea două caracteristici noi: o dungă albastră tridimensională, care conţine imagini care par în mişcare când hârtia este înclinată, şi o imagine cu o călimară de cupru, care conţine un clopot holografic, ale cărui culori se schimbă când bancnota este înclinată.

“Dacă ştiu la ce să se uite, oamenilor nu le trebuie decât câteva secunde pentru a-şi da seama daca o bancnotă nouă e veritaiblă sau falsificat`”, a spus Michale J. Lambert, director asociat la Rezerva Federală.

Bancnota de 100 de dolari este în foarte importantă pe piaţa globală, Fed estimând că aproape două treimi din hârtiile de 100 de dolari se află în circulaţie în exteriorul SUA, fiind unul dintre cele mai mari exporturi naţionale. Totodată, banconota de 100 de dolari este cea mai falsificată valută din afara graniţelor Statelor Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO