Business Internaţional

Nouă categorii de produse afectate de noile taxe vamale impuse de Donald Trump

Nouă categorii de produse afectate de noile taxe vamale...

Autor: Raluca Nicolae

11.05.2019, 13:00 180

O gamă largă de produse de consum, fabricate în China şi vândute în Statele Unite, sunt afectate de noul set de taxe vamale impuse vineri de preşedintele american Donald Trump, inclusiv pentru categorile precum aspiratoare şi genţi de mână, informeaza Reuters.

Statele Unite au majorat, vineri, tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, la 25%, de la 10%, iar pieţele financiare sunt îngrijorate că războiul comercial, care ţine deja de zece luni, între cele două cele mai mari economii din lume, ar putea scăpa de sub control.

Printre miile de categorii de produse afectate, se numără de la produse din carne la mobilier şi piese auto. Cel mai mare sector afectat este o categorie de modemuri, routere şi alte dispozitive de transmisie de date, în valoare de 20 de miliarde de dolari.

Plăcile cu circuite imprimate sunt, de asemenea, printre cele mai afectate categorii. În acelaşi timp, sunt afectate alarmele de incendiu şi cele de securitate.

Consumatorii din Statele Unite, care doresc să cumpere sisteme de iluminat, pentru locuinţele lor, vor plăti mai multe pentru această categorie, deoarece tarifele vor creşte şi pentru lămpi şi corpuri de iluminat, atât pentru din metal, cât şi pentru cele din plastic.

Dacă disputa comercială nu se rezolvă până la sfârşitul anului, consumatorii americani ar trebui să plătească şi mai mult pentru decoraţiunile de sărbători, precum pentru "seturile de iluminat pentru pomii de Crăciun”, vândute de compania chineză Brizled.

De asemenea, printre produsele afectate se numără şi aspiratoarele de uz casnic fabricate în China.

În plus, consumatorii vor plăti mai mult pentru genţile de mână fabricate în China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO