Business Internaţional

Nouă italieni şi un american au fost ucişi în atentatul din Balgladesh

Nouă italieni şi un american au fost ucişi în atentatul din Balgladesh

Autor: Raluca Manga

02.07.2016, 19:34 236

Nouă italieni, patru bărbaţi şi cinci femei, au fost ucişi, iar un altul este dat dispărut.

Ministrul a difuzat lista cu numele celor nouă victime, precizând că familiile acestora au fost anunţate.

"Am identificat nouă persoane ucise, iar o altă persoană este dată dispărută, care s-ar putea ascunde sau se află printre cei răniţi. O vom căuta în mod activ", a spus Paolo Gentiloni, ministrul italian de Externe, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Un cetăţean american se numără, de asemenea, printre cei ucişi în atacul din Bangladesh, potrivit Departamentului de Stat, citat de Reuters.

"Putem confirma că un cetăţean american se află, de asemenea, printre cei ucişi în mod necugetat în acest atac", a anunţat Departametul american de Stat, fără a oferi alte detalii.

Douăzeci de persoane au fost ucise în atacul de vineri noapte dintr-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei. Cel puţin şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi iar unul a fost prins în viaţă, în timp ce 13 ostatici, inclusiv străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei, a declarat premierului Bangladeshului.

AFACERI DE LA ZERO