Business Internaţional

Noua limuzină a lui Donald Trump este gata de debut. O versiune „sub acoperire” a fost deja testată

Noua limuzină a lui Donald Trump este gata de debut. O...

Autor: Dragoş Dinu

24.09.2017, 11:21 244

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se apropie de livrarea unei noi limuzine cu care să îşi facă deplasările oficiale, este vorba de un Cadillac blindat cunoscut sub numele de „The Beast” (Bestia), menit să vină în slujba preşedintelui şi să îl protejeze de eventualele pericole, potrivit Business Insider.

O versiune deghizată a noii maşini prezidenţiale a fost deja testată pe drumurile publice din sud-estul statului Michigan, ceea ce ar putea însemna că Trump este pe cale de a-şi primi noua limuzină în scurt timp. Diferenţele dintre noul autovehicul şi cel vechi au fost observate încă din testele repetitive de anul trecut, dar până în momentul în care noul model va fi gata să servească în folosinţa lui Donald Trump, preşedintele va circula cu vechea „Bestie”, acelaşi Cadillac pe care îl folosea şi Barack Obama în deplasările sale.

Nu este cunoscută cu exactitate data la care va fi oficial dată în slujba Casei Albe, însă, cu siguranţă, pasionaţii de maşini o vor recunoaşte pe stradă.

Limuzina prezidenţială este concepută în mod tradiţional de către serviciile secrete ale SUA, şi, în mod normal, există mai multe copii ale aceleiaşi maşini. Autotorismele prezidenţiale ar fi ascunse în subsolul Serviciilor Secrete, ţinute non-stop sub supraveghere, potrivit unui raport AutoWeek.

Limuzina prezidenţială este aşa de grea, fiind dotată cu o serie de echipamente grele de protecţie şi cu arme de atac ultrasecrete, încât, cel mai probabil, va fi transportată pe o platformă de camion mare.

Maşina este modificată astfel încât să reziste atacului cu gloanţe şi chiar cu bombă. Caroseria, fabricată dintr-o serie de materiale rezistente, cum ar fi oţelul, aluminiul, titanul şi ceramica, este pregătită să înfrunte cele mai înspăimântătoare scenarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO