Business Internaţional

Noua moda în turism pentru care foarte mulţi oameni sunt dispuşi sa plătească sume considerabile şi care renunţă la piscine enorme, spaţii de karaoke sau restaurante felurite de dragul ştiinţei

Noua moda în turism pentru care foarte mulţi oameni...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

04.06.2022, 20:04 1631

Luxul turistic nu e la fel pentru toată lumea, unii fiind dispuşi să renunţe la piscine enorme, spaţii de karaoke sau restaurante felurite de dragul ştiinţei, preferând în locul unei croaziere obişnuite o expediţie acolo unde puţini turişti ajung.

Cererea este suficient de mare încât să determine diverse companii să investească în construirea unor noi nave dedicate expediţiilor, care de câţiva ani trebuie să respecte noi standarde constructive dacă vor fi folosite şi pentru zone polare. Pe turiştii dornici de aventură nu-i interesează dacă la bord au teren de minigolf, cazinouri sau spectacole, dar trebuie să fie însoţiţi de oameni de ştiinţă şi alţi specialişti pentru a putea cerceta în voie locurile în care se opresc navele.

Luxul pe vasele de expediţie, scrie Washington Post, se traduce în echipamente şi vehicule care permit turiştilor să exploreze, cum ar fi submarine, bărci mici, printre care şi caiace ori elicoptere, pentru ca toţi doritorii să se poată apropia cât mai mult de ceea ce doresc să vadă. În plus, aceste nave au spaţii mai mari destinate observării.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO