Business Internaţional

Nouă tehnologie dezvoltată de americani: Recunoaşterea facială e de domeniul trecutului

Nouă tehnologie dezvoltată de americani: Recunoaşterea...

Autor: Andreea Marin

10.09.2017, 11:03 2136

Qualcomm, o companie americană producătoare de cipuri pentru dispozitivele mobile, a introdus recent Spectra, un sistem imagistic complex care poate extrage informaţii de profunzime despre obiectele din jur, inclusiv despre feţe, notează The Wall Street Journal.

Tehnologia va fi implementată în procesoarele-pilot ale companiei, Snapdragon. Deşi asemănătoare cu recunoaşterea facială, această tehnologie este diferită.

În timp ce recunoaşterea facială compară fotografii cu tine într-o bază de date cu milioane de feţe, tehnologia dezvoltată de Qualcomm detectează ,,prezenţa vieţii”, şi nu poate fi păcălit de o poză a posesorului telefonului mobil.

Dacă recunoaşterea facială poate fi înşelată, creatorii Spectra susţin că sistemul de identificare nu poate fi indus în eroare nici de o imprimare 3D a feţei, dar admite că Spectra nu diferenţiază gemenii.

Qualcomm anunţă că tehnologia Spectra va fi disponibilă pentru viitoarele telefoane cu sistemul Android. Samsung a mai avut un astfel de procesor prin care se făcea analiza facială, dar putea fi păcălit dacă în faţa camerei telefonului era o poză a denţinătorului acestuia.

Ca orice tehnologie inovatoare, Spectra are şi minusuri. Unul dintre acestea este că nu îţi poţi debloca un dispozitiv dacă ţi-a crescut părul de pe faţă sau dacă porţi ochelari, de exemplu.

Posibilitatea de a debloca dispozitivele electronice doar uitându-le la ele creşte nivelul de singuranţă a utilizării lor. Este mult mai sigur să îţi deblochezi telefonul  mobil uitându-te la el, decât să  introduci aceeaşi parolă în mod repetat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO