Business Internaţional

Noua Zeelandă înregistrează primele cazuri de COVID din ultimele 100 de zile. Capitala Auckland a fost pusă sub carantină

Noua Zeelandă înregistrează primele cazuri de COVID...

Autor: Eduard Ivanovici

11.08.2020, 17:48 152

Noua Zeelandă a înregistrat patru cazuri noi de COVID după 102 zile fără nicio transmisie în rândul comunităţii, a declarat prim-ministrul Jacinda Ardern, potrivit The Guardian.

Auckland a fost pus sub trei zile de carantină după depistarea celor patru cazuri în rândul unei familii care locuieşte în capitala neozeelandeză. Membrii familiei nu au călătorit peste hotare, aşa că sursa infecţiei este neclară în acest moment.

Ţara nu a mai raportat nicio transmisie de peste trei luni, iar viaţa şi-a revenit la normal în ciuda controalelor stricte de la vamă.

Toate cele 22 de cazuri înregistrate înainte de anunţul de marţi sunt ale unor pasageri care s-au întors recent de peste hotare, călătorii fiind izolaţi la scurt timp după aflarea diagnosticului.

„Cerem oamenilor din Auckland să rămână acasă pentru a opri răspândirea”, a declarat Jacinda Ardern.

Restul ţării intră automat în nivelul 2 al stării de alertă, fapt ce presupune ca oamenii să poarte măşti de protecţie în zonele aglomerate, iar adunările publice vor fi limitate la 100 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO