Business Internaţional

Noua Zeelandă se luptă cu pandemia: Guvernul a oferit oamenilor măşti şi teste gratuite. Presiunea se adună încet pe sistemul medical

Noua Zeelandă se luptă cu pandemia: Guvernul a oferit...

Autor: Andreea Tobias

14.07.2022, 06:50 166

Guvernul Noii Zeelande a anunţat joi măşti gratuite şi teste rapide antigen, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19 şi de a reduce presiunea asupra sistemului de sănătate, care se confruntă cu un aflux de pacienţi cu COVID şi gripă.

În ultimele două săptămâni, în Noua Zeelandă s-a înregistrat un salt semnificativ al numărului de noi cazuri de COVID, iar autorităţile prognozează că acest val de Omicron ar putea fi mai grav decât primul.

Sistemul spitalicesc se luptă deja cu creşterea timpilor de aşteptare şi cu operaţii care trebuie anulate.

"Nu există nicio îndoială că îmbinarea între o creştere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 şi de spitalizări, cel mai grav sezon de gripă din ultima vreme şi absenţele angajaţilor din sănătate pune întregul sistem de sănătate sub o presiune extremă", a declarat Ayesha Verrall, ministrul pentru COVID-19, conform Reuters.

Noua Zeelandă, care are o populaţie de 5,1 milioane de locuitori, a înregistrat joi 11.382 de cazuri noi de COVID, cu un total de 68.737 de persoane infectate în prezent cu acest virus. Dintre acestea, 765 de cazuri se află în prezent în spital.

Fost cap de afiş pentru modul în care a combătut coronavirusul, răspunsul rapid al Noii Zeelande la pandemie şi izolarea sa geografică au făcut ca ţara să rămână în mare parte liberă de COVID până la sfârşitul anului trecut. La începutul acestui an, odată ce populaţia a fost în mare parte vaccinată, virusul a fost lăsat să se răspândească.

Verrall a declarat că, deşi „politica zero-COVID” nu mai este o posibilitate, oamenii trebuie să poarte măşti, să se testeze şi să se izoleze dacă ei sau cineva din casa lor este testat pozitiv la virus.

Guvernul face ca măştile şi testele gratuite să fie disponibile pe scară mai largă, permiţând farmaciilor să vândă medicamente COVID şi extinzând criteriile pentru cine este eligibil pentru medicamente antivirale.

"Acum nu este momentul să nu mai purtaţi măşti. Dovezile ne spun că purtarea unei măşti reduce la jumătate şansele de a fi infectat cu COVID-19. De asemenea, vă ajută să vă protejaţi împotriva gripei şi a altor boli de iarnă, aşa că, dacă nu purtaţi o mască pentru dumneavoastră, vă rugăm să purtaţi una pentru personalul medical", a declarat Verrall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO