Business Internaţional

Noul bilanţ al victimelor războiului din Ucraina: cel puţin 925 de morţi şi aproape 1.500 de răniţi în războiul din Ucraina

Noul bilanţ al victimelor războiului din Ucraina: cel...

Autor: Mediafax

21.03.2022, 19:32 57

Cel puţin 925 de oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi aproape 1.500 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Naţiunile Unite.

Bilanţul anunţat luni de Oficiul ONU pentru Drepturile Omului este de cel puţin 925 de morţi şi 1.496 de răniţi. Acest bilanţ include doar victimele civile.

"Bilanţul real probabil este considerabil mai mare, mai ales în zonele aflate sub control guvernamental şi în contextul confruntărilor militare din ultimele zile", a transmis Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, precizând că sunt multe date în curs de procesare.

"Cele mai multe victime civile sunt rezultatul utilizării de armament exploziv cu impact pe zone largi, inclusiv al atacurilor cu obuze de artilerie, sisteme de rachete mutiple şi bombardamente aeriene", precizează Biroul ONU pentru Drepturile Omului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO