Business Internaţional

Noul epicentru al pandemiei: Cu 90.000 de cazuri raportate în 24 de ore, India a devenit a doua cea mai afectată ţară în ceea ce priveşte numărul de infecţii

Noul epicentru al pandemiei: Cu 90.000 de cazuri...

Autor: Eduard Ivanovici

08.09.2020, 00:00 5062

India a întrecut Brazilia şi a devenit a doua ţară la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus. Cu 90.082 de infecţii noi în 24 de ore, numărul total ajunge la 4,2 milioane, fiind întrecut doar de Statele Unite cu 6,2 milioane.

India raportează zilnic mai multe cazuri decât orice altă ţară de la începutul pandemiei încoace, scrie Reuters.

Experţii spun că India – cu o populaţie de 1,38 miliarde de oameni – este departe să atingă vârful numărului de infecţii. Principalele două oraşe – New Delhi şi hub-ul financiar Mumbai – şi zonele rurale au limitat accesul pentru serviciile de sănătate.

„În prezent, ne confruntăm cu o povară de două ori mai mare”, spune Rajib Dasgupta, profesor în sănătate publică în cadrul Universităţii Jawaharlal Nehru din capitală.

„Zone urbane nu oferă semne de încetinire, iar zonele rurale încep să le prindă din urmă.”

Datele de luni reprezintă al treilea record consecutiv în India, arată datele guvernamentale. Între timp, Brazilia înregistrează 4,1 milioane de cazuri şi circa 127.000 de decese vs. aproximativ 71.000 în India. Totuşi, la acest capitol, nicio ţară nu a depăşit Statele Unite, care numără peste 193.000 de morţi.

Prim-ministrul Narendra Modi este din ce în ce mai presat după carantina lansată în luna martie, milioane de cetăţeni rămânând între timp fără loc de muncă. În al doilea trimestru, produsul intern brut (PIB) al Indiei a suferit o contracţie de 23.9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO