Business Internaţional

Noul motiv pentru care nu pot învăţa elevii? Căldura. Un studiu arată că fiecare grad în plus peste o anumită temperatură, scade capacitatea de învăţare cu 1%

Noul motiv pentru care nu pot învăţa elevii? Căldura....

Autor: Alex Ciutacu

15.06.2018, 15:23 156

Vremea toridă de vară înăspreşte condiţiile în care elevii trebuie să înveţi, arată un nou studiu publicat de Wall Street Journal.

Vestea bună, după analizarea a peste 10 milioane de elevi americani din perioada 1998-2012, care nu au luat din prima încercare examenele SAT, este că aerul condiţionat poate rezolva această problemă.

„Când temperaturile de afară depăşesc 70 de grade Fahrenheit (21,1 grade Celsius), capacitatea de învăţare a elevilor începe să sufere. Cu cât se face mai cald după acel punct, cu atât studenţii învaţă mai prost”, spune Joshua Gooodman, profesor asociat de politici publice în cadrul Harvard University.

Studiul a fost pus în circulaţie de Biroul Naţional de Cercetare Economică şi semnat de Goodman şi alţi trei cercetători.

Ei au descoperit că, în medie, fiecare creştere de temperatură cu un grad Fahrenheit peste acea limită, reduce capacitatea de învăţare cu 1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO