Business Internaţional

Noul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, va avea o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe tema Brexit

Noul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, va avea o...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

25.07.2019, 17:05 129

Noul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, va purta joi după-amiază o convorbire telefonică cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat un purtător de cuvânt al UE, potrivit Reuters.

Convorbirea dintre cei doi lideri va avea loc la ora locală 15:45 (17:45, ora României).

Boris Johnson doreşte să renegocieze termenii Acordului Brexit convenit de predecesorul său, Theresa May, cu Bruxellesul.

Termenii Acordului Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul sunt "inacceptabili", crede noul premier Boris Johnson, în timp ce liderul Partidului Laburist (opoziţie), Jeremy Corbyn, a cerut un nou referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană.

"Acordul de retragere din UE a fost respins de trei ori. Termenii săi sunt inacceptabili pentru Parlamentul acestei ţări", a declarat Boris Johnson în primul discurs rostit în Camera Comunelor.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May şi-a prezentat, de asemenea, demisia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO