Business Internaţional

Noul premier britanic Boris Johnson vrea un nou acord comercial între Marea Britanie şi Uniunea Europeană

Noul premier britanic Boris Johnson vrea un nou acord...

Autor: Teodora Marinescu

29.07.2019, 17:52 156

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că există şanse ca Marea Britanie să ajungă la o nouă înţelegere de Brexit cu Uniunea Europeană, însă este nevoie şi de un nou acord comercial, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Ce vrem să facem, este să clarificăm faptul că soluţia de rezervă nu este bună, trebuie să dispară. Acordul de retragere trebuie să dispară. Însă există şansa unei noi înţelegeri", a declarat Boris Johnson.

"Vrem să creăm un nou parteneriat care să includă toate lucrurile care contează pentru noi, inclusiv cooperarea în apărare, securitate, domeniul informaţional, cultură, ştiinţă", a mai afirmat acesta, sugerând că este nevoie şi de "un nou acord comercial care să permită controlarea tarifelor şi reglementărilor".

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO