Business Internaţional

Noul preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, va prezenta un plan de ajutor economic săptămâna viitoare, în valoare de trilioane de dolari. „Avem nevoie de mai multă susţinere directă pentru familii, companiile mici, inclusiv acordarea unei plăţi directe de 2.000 de dolari. Pur şi simplu 600 de dolari nu sunt suficienţi”

Noul preşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, va...

Autor: Mediafax

09.01.2021, 14:00 305

Preşedintele ales Joe Biden a declarat că americanii au nevoie de mai multă susţinere economică în contextul pandemiei de coronavirus şi că va dezvălui un plan de „trilioane” de dolari săptămâna viitoare, relatează Reuters.

Biden, care a prezentat mai mulţi membri ai echipei sale economice, a vorbit vineri, după ce datele au arătat că economia SUA a pierdut locuri de muncă pentru prima dată în opt luni, în decembrie.

El a spus că propunerea include finanţări pentru guvernele locale care se confruntă cu pandemia, precum şi sprijin pentru persoanele care şi-au pierdut locurile de muncă sau nu îşi pot permite să plătească chiria.

Biden a cerut, de asemenea, creşterea salariului minim la 15 dolari pe oră, o promisiune a campaniei, şi acordarea unei sume de 2.000 de dolari în numerar.

„Avem nevoie de mai multă susţinere directă pentru familii, companiile mici, inclusiv acordarea unei plăţi directe de 2.000 de dolari. Pur şi simplu 600 de dolari nu sunt suficienţi”, a spus el.

Biden a spus că va dezvălui planul joi.

Echipa de tranziţie a lui Biden a declarat, de asemenea, vineri, că analizează alte acţiuni de ajutor economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO