Business Internaţional

Noul virus din China ajunge într-o altă ţară europeană: Autorităţile germane confirmă primul caz de infecţie

Noul virus din China ajunge într-o altă ţară...

Autor: Mircea Olteanu

28.01.2020, 10:20 372

Primul caz de infecţie cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania, la un bărbat din localităţii Starnberg, a anunţat luni seară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din landul Bavaria, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Pacientul este în stare stabilă, potrivit unui comunicat emis de Biroul de Sănătate şi Securitate Alimentară (LGL) din Bavaria.

"Este monitorizat de personalul medical şi este izolat", se precizează în comunicat.

Germania este a doua ţară europeană, după Franţa, în care sunt depistate cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie - înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Perioada de incubaţie a noului coronavirus - în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome - este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi. Neavând simptome, persoana ar putea să nu ştie că este infectată şi ar putea transmite boala şi la alţi oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO