Business Internaţional

Noutăţi de la IKEA: Retailerul începe să vândă şi să închirieze mobilă restaurată

Noutăţi de la IKEA: Retailerul începe să vândă şi...

Autor: Alex Ciutacu

24.02.2019, 09:39 1335

În timp ce retailerul IKEA este cunoscut în principal pentru varietatea de produse noi pe care le oferă, bazându-se pe faptul că oamenii îşi montează singuri mobila acasă, suedezii vor să dea dovadă şi de sustenabilitate, potrivit World Economic Forum.

Recent, IKEA a anunţat două iniţiative pentru a susţine economia circulară.

În Scoţia, IKEA îşi va extinde în curând sistemul prin care dă la schimb mobilă nouă pentru articole uzate, iar în Elveţia, gigantul testează închirierea de mobilier.

Potrivit The Guardian, IKEA a început să testeze sistemul de schimb de mobilier în Edinburgh, Scoţia, de un an deja.

Acum, lanţul a anunţat că vrea să înceapă testele şi în oraşul Glasgow în luna iunie. Cu toate acestea, IKEA oferă programe similare şi în Japonia, precum şi în Spania.

Cum funcţionează programul IKEA: În primul rând, un client trebuie să completeze un formular şi să ataşeze fotografii cu articolele IKEA uzate. Apoi, un angajat evaluează articolele şi lansează o ofertă. Mai departe, clientul trebuie să îşi ducă mobila în magazin, unde îşi va primi oferta, sub formă de credit în magazin.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO