Business Internaţional

Nu mai sunt profitabile hotelurile? Chinezii de la HNA Group vor să se retragă din celebrul lanţ hotelier Hilton

Nu mai sunt profitabile hotelurile? Chinezii de la HNA...

Autor: Alex Ciutacu

04.03.2018, 16:26 140

Grupul de investitori chinezi HNA Group plănuieşte să îşi vândă participaţiile din compania americană care deţine zeci de hoteluri Hilton şi alte proprietăţi, accelerând astfel planurile de a renunţa la activele deţinute pe plan extern, după o reglementare a guvernului chinez cu privire la investiţiile de peste hotare, potrivit Wall Street Journal.

Park Hotel & Resorts, un fond de investiţii listat la bursa din New York, care deţine resorturi Hilton, o serie de centre, hoteluri în aeroporturi şi alte proprietăţi de-a lungul ţării, a semnalat că HNA plănuieşte să vândă „unele sau toate” participaţiile din miza de 25% pe care o deţine în companie.

Vânzarea acţunilor ar fi făcută printr-una sau mai multe runde de tranzacţionare, care vor fi programate în funcţie de condiţiile de piaţă şi de o serie de alţi factori, transmite compania.

Miza HNA Group în compania valorează în acest moment aproximativ 1,4 miliarde de dolari.

Park Hotels s-a născut din compania Hilton Worldwide Holdings la începutul anului 2017.

HNA, un conglomerat care investeşte masiv în multe business-uri la nivel global, începând de la linii aeriene până la hoteluri, a fost una dintre cele mai active companii private din China pe piaţa de achiziţii, iar în toamna anului 2016 a achiziţionat 25% din compania Hilton Worldwide de la firma de investiţii Blackstone Group LP pentru suma de 6,5 miliarde de dolari.

La momentul achiziţiei, preşedintele şi CEO-ul Hilton Worldwide, Christopher Nasetta, a spus că HNA va fi „un investitor pe termen lung şi un partener strategic”, potrivit unei declaraţii publice.

Hilton Worldwide s-a despărţit în trei companii listate, printre care Park Hotels şi o altă firmă numită Hilton Grand Vacations, iar HNA a primit participaţii de 25% în fiecare dintre aceste trei companii.

 

  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO