Business Internaţional

„Nu ne vom închide ţara”: Preşedintele Donald Trump anunţă că nu va relansa restricţiile de circulaţie în cazul unui al doilea val de infecţii cu coronavirus

„Nu ne vom închide ţara”: Preşedintele Donald...

Autor: Eduard Ivanovici

23.05.2020, 07:00 269

Preşedintele Donald Trump a declarat joi că „nu ne vom închide ţara” chiar dacă Statele Unite ar fi lovite de un al doilea val de infecţii cu coronavirus, potrivit CNBC.

„Vom stinge focul. Nu ne vom închide ţara. Putem stinge focul. Dacă va exista vreo flacără, o vom stinge. Dar nu ne vom închide ţara”, a spus Trump.

Experţii americani în sănătate, inclusiv cei din administraţia Trump, au spus că virusul va continua să se răspândească şi în ultimele luni ale anului, putând deveni şi mai greu de combătut odată ce va începe sezonul gripei.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase şi membru al echipei speciale de combatere a coronavirusul din cadrul Casei Albe, a declarat că nu există „niciun dubiu” în ceea ce priveşte noile valuri de cazuri.

Liderii statelor americane au impus restricţii severe asupra cetăţenilor şi business-urilor pentru a încetini ritmul de răspândire a virusului. Însă cum economia Statelor Unite se chinuie sub regulile actuale de distanţare socială, Trump a devenit tot mai vocal în ceea ce priveşte procesul de redeschidere a economiei.

Toate cele 50 de state au început să îşi redeschidă treptat activităţile – inclusiv New York-ul, epicentrul crizei din SUA – chiar dacă numărul de cazuri continuă să crească în unele zone ale ţării.

Până în prezent, s-au raportat cel puţin 1,5 milioane de cazuri şi circa 94.000 de decese cauzate de coronavirus în Statele Unite, conform datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins. În plus, de la declararea stării de urgenţă la jumătatea lunii martie, şi-au depus actele de şomaj aproape 39 de milioane de americani, egalând numărul de cereri de şomaj raportat într-o perioadă de 18 luni din timpul Marii Depresiuni a anilor 1930.

Joe Biden, fostul vicepreşedinte al Statelor Unite şi principalul rival al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat că recuperarea economică pare să fie „foarte, foarte departe”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO