Business Internaţional

Număr record de cazuri noi în SUA: Statele Unite au înregistratat peste 62.000 de noi infectări într-o singură zi

Număr record de cazuri noi în SUA: Statele Unite au înregistratat peste 62.000 de noi infectări într-o singură zi

Autor: Alex Ciutacu

09.07.2020, 12:14 324

SUA a înregistrat miercuri ziua cu cele mai multe cazuri noi de la începutul pandemiei, cu peste 62.000 de noi infectări, ceea ce arată că restricţiile actuale nu au reuşit să ţină în frâu răspândirea virusului, potrivit FT.

Cele 62.117 au spulberat recordul înregistrat vineri, de 57.562 de cazuri noi într-o zi. Numărul pacienţilor infectaţi în SUA se ridică la peste 3 milioane de la începutul pandemiei.

Casa Albă a încercat să liniştească populaţia prin declaraţii în care arăta că această creştere a numărului de cazuri nu a fost acompaniată de o creştere a numărului de decese cauzate de Covid-19 – acesta fiind indicatorul la care s-au uitat americanii de la începutul pandemiei.

Însă potrivit datelor organizaţiei Covid Tracking Project, Statele Unite au înregistrat circa 900 de morţi cauzate de Covid-19 miercuri, comparativ cu nivelul de marţi, faţă de 242 de decese înregistrate luni.

Statul Texas, care a înregistrat circa 10.000 de cazuri noi miercuri pentru a doua zi consecutiv, a înregistrat 98 de noi decese ieri, în creştere faţă de 60 înregistrate în ziua anterioară.

În ciuda acestor date, vicepreşedintele american Mike Pence, care coordonează răspunsul Casei Albe în pandemie, a declarat că Statele Unite încep să vadă că strategia lor funcţionează. El a mai spus că numărul de teste cu rezultat pozitiv a început să scadă în Arizona, Florida şi Texas.

AFACERI DE LA ZERO