Business Internaţional

Chinezii preiau şi puterea banilor: Numărul companiilor incluse în indicele bursier Hang Seng se va dubla pentru a reflecta mai bine dominaţia Chinei asupra Hong Kong-ului

Chinezii preiau şi puterea banilor: Numărul companiilor...

Autor: Alex Ciutacu

01.03.2021, 13:24 143

Hong Kong plănuieşte să dubleze numărul de companii incluse în indicele de referinţă al bursei, într-o mutare gândită să reflecte mai bine dominaţia capitalului chinez asupra bursei din Hong Kong, potrivit FT.

Numărul companiilor incluse în indicele bursier Hang Seng va creşte de la 52 la 80 până la jumătatea anului 2022, urmând să ajungă în final la 100 de companii, conform unui anunţ lansat la închiderea şedinţei de tranzacţionare de luni.

Analiştii susţin că mutarea ar trebui să ajute indicele Hang Seng să reflecte mai bine companiile Chinei, concentrându-se mai ales pe grupurile valoroase de tehnologie care au invadat hub-ul financiar din Asia în ultimii ani în căutare de finanţări.

„Este cea mai mare reformă din istorie a indicellui Hang Seng. (...) Ne aşteptăm ca din ce în ce mai multe companii chineze să fie incluse şi din ce în ce mai multe companii din Hong Kong să fie excluse”, a declarat Dickie Wong, şeful cercetării în cadrul Kingston Securities.

Au fost anunţate deja trei noi componente ale indicelui, toate fiind companii chineze. Una dintre acestea este Alibaba Health Information Technology, o companie de sănătate ruptă din grupul gigant de comerţ online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO