Business Internaţional

Numărul de morţi în urma ciclonului Idai din Mozambic a ajuns la 446

Numărul de morţi în urma ciclonului Idai din Mozambic a ajuns la 446

Autor: Marinela Sarbu

24.03.2019, 14:39 42

Ciclonul Idai a lovit în urmă cu o săptămână oraşul port Beira din Mozambic cu vânturi de până la 170 km / h, apoi s-a mutat în interiorul continentului, afectând statele Zimbabwe şi Malawi, distrugând clădiri şi punând în pericol viaţa a milioane de oameni.

Furtuna a ucis, de asemenea, zeci de persoane din Zimbabwe, agenţia ONU de migraţie informând că numărul morţilor este de 259, în timp ce organizaţia umanitar OCHA a anunţat că numărul deceselor ar fi de 154.

În Malawi, 56 de oameni au murit în ploilor abundente care au căzut înainte de venirea ciclonului.

În toate cele trei ţări, supravieţuitorii au săpat în ruine pentru a căuta victime şi pentru adăpost, hrană şi apă, în timp ce guvernele şi agenţiile umanitare se grăbesc să le vină în ajutor.

Ministrul mozambican a declarat sâmbătă că aproximativ 1.500 de oameni aveau nevoie de salvare imediată de pe acoperişuri şi copaci. Duminică, însă a anunţat că numărul persoanelor care aveau nevoie de salvare a scăzut dramatic, fără a da o cifră.

Inundaţiile au ridicat riscul de holeră şi alte boli provocate de inundaţii, iar Correia a declarat că guvernul deschide un centru de tratament pentru holeră pentru a se pregăti pentru o epidemie.

Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO