Business Internaţional

Numărul românilor din Austria a crescut în 10 ani cu 243%

Numărul românilor din Austria a crescut în 10 ani cu 243%

Autor: Cosmin Pirv

05.06.2021, 10:00 8401

Numărul românilor din Austria a crescut din 2010 până în 2020 cu aproape 243%, iar copiii români sunt pe locul trei în topul minorităţilor care învaţă în şcolile din Austria. 

Secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache, a avut vineri, la Viena, o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Federal pentru Femei, Familie, Tineret şi Integrare.

Aceasta susţine că reprezentanţii ministerului austriac au explicat de ce au nevoie de muncitori din România: „Ne-au subliniat cât de importante sunt lucrătoarele din domeniul îngrijrii domestice, 1/2 lucrătoare fiind românce. De fapt, mai clar, ne-au spus că ;depind de ele>”.

Oana Ursache spune că, potrivit unui raport pe 10 ani pe tema integrării, din 2010 până în 2020, numărul românilor din Austria a crescut cu 242,9%, iar copiii români sunt pe locul 3 în topul minorităţilor care învaţă la şcoală în Austria.

„Aceste date ne arată nu doar tendinţa românilor de a atinge mai repede un nivel de trai european, dar şi nevoia de a se putea baza pe un sistem de educaţie care să faciliteze o dezvoltare calitativă a abilităţilor copiilor noştri, oferindu-le astfel o şansă reală la un viitor axat pe propriile puteri şi capacităţi. România de dincolo de graniţă trage astfel un semnal şi anume că este pregătită să se întoarcă acasă de îndată ce aceste condiţii devin un standard şi acasă”, a scris secretarul de stat pe Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO