Business Internaţional

Nuntă regală de peste 45 de milioane de dolari: Mâine Prinţul Harry se căsătoreşte cu Meghan Markle. Cine plăteşte nota

Nuntă regală de peste 45 de milioane de dolari: Mâine...

Autor: Alex Ciutacu

18.05.2018, 16:21 569

Nunta dintre Prinţul Harry şi Meghan Markle va avea loc sâmbătă şi toată lumea aşteaptă să vadă nivelul de lux la care se va ridica evenimentul, ţinând cont că atunci când Prinţul William s-a căsătorit cu Kate Middleton în 2011 nunta regală a ajuns la 34 de milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Bride Book estimează că nunta de sămbătă va ajunge la 45,8 milioane de dolari, iar factura va fi plătită de trei entităţi diferite.

Inevitabilul s-a produs: Uniunea Europeană a început procesul împotriva României. Ce se va întâmpla de acum cu românii

McDonald's, ce lovitură! Decizia fulger luată de lanţul de fast-food. ”Nu mai facem faţă"

Cum reuşeşte un tânăr să facă 100.000 de dolari pe lună cu un site. Ideea SIMPLĂ pe care oricine o poate pune în practică

 

Noul paradis al bogaţilor planetei: Oraşul unde orice vis devine realitate, dacă ai suficienţi bani

În primul rând, una dintre cele mai importante aspecte va fi securitatea. Costurile pentru securitate, care se ridică la 8,7 milioane de dolari, vor fi acoperite de guvernul britanic.

Un sondaj realizat de YouGov arată că 57% dintre adulţii britanici susţin că familia regală ar trebui să acopere cheltuielile de securitate. Doar 1% dintre respondenţi consideră că guvernul ar trebui să plătească pentru întregul eveniment.

A doua entitate care acoperă cheltuieli este familia regală. Tot ce ţine de muzică, mâncare, flori şi invitaţii va fi acoperit de familia regală, în frunte cu regina.

Regina Elizabeta a II-a câştigă bani prin grantul suveran, care este calculat ca un procent din profitul Domeniului Coroanei. Domeniul Coroanei, care include Palatul Buckingham şi bijuteriile coroanei, nu este considerat proprietatea privată a Reginei, dar aparţine statului britanic.

Regina câştigă anul acesta aproximativ 104,8 milioane de dolari. În 2016, Forbes a relatat că regina avea o avere netă de 530 de milioane de dolari.

Nu în ultimul rând, familia lui Marke va acoperi preţul rochiei de mireasă.

Când Kate Middleton a avut propria nuntă regală în 2011, familia ei a plătit 434.000 de dolari pentru rochia de mireasă.

Se aşteaptă ca Markle să plătească o rochie de 550.000 de dolari. Actriţa are o avere estimată de 5 milioane de dolari.

Deşi nunta regală reprezintă un cost pentru guvern, familia regală şi pentru Markle, este de aşteptat ca evenimentul să producă 1,43 de miliarde de dolari în valoare adăugată, potrivit Brad Finance. Valoarea adăugată va fi adusă prin intermediul turismului, retailului şi  a sectorului de fashion.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO