Business Internaţional

O agenţie digitală olandeză preia o companie croată de IT pentru a face din Croaţia centrul său regional de afaceri

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

20.07.2021, 00:00 43

Agenţia digitală olandeză Dept a anunţat  că a preluat compania croată de IT Blazing Edge într-o manevră prin care va face din ţara adriatică centrul său regional de afaceri.

„Preluarea a fost finalizată. Aceasta are ca obiectiv transformarea Croaţiei într-un centru regional de afaceri“, a declarat pentru SeeNews purtătorul de cuvânt al Dept Denis Povijac. Valoarea achiziţiei nu a fost dezvăluită. „Considerăm Croaţia o bază excelentă pentru afacerea noastră şi pentru extinderea către restul regiunii“, a spus Dimi Albers, CEO al companiei olandeze. 

Dept a deschis un birou în capitala Croaţiei, Zagreb în urmă cu doi ani. După achiziţia companiei Blazing Edge, cu sediul în Split, Debt are aproximativ 40 de angajaţi în Croaţia şi intenţionează să îşi dubleze numărul anul viitor, concentrându-se în principal pe ingineri de JavaScript, Java, Android şi QA. Dept a efectuat achiziţia prin preluarea companiei americane Rocket Insights, care a cumpărat Blazing Edge la sfârşitul anului 2019.

Blazing Edge a oferit servicii unor companii precum Indigo Ag, Globalization Partners, Discovery Channel şi Foundation Medicine. Dept are mai mult de 20 de birouri în 13 ţări din Europa şi SUA şi peste 2.000 de angajaţi. Dept a realizat proiecte pentru Google, Steelseries şi muzeul Vang Gogh. Printre clienţii săi se numără şi Unilever, Panasonic, Samsung, Netflix şi Phillips.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO