Business Internaţional

O angajată McDonald's a fost reţinută de poliţie pentru că a întrerupt discursul preşedintelui companiei. VIDEO

O angajată McDonald's a fost reţinută de poliţie...

Autor: Ştefan Stan

13.10.2013, 11:29 911

O femeie care lucra pentru McDonald’s de 10 ani a fost reţinută de poliţie săptămâna trecută, după ce a intrerupt discursul preşedintelui companiei în Chicago, pentru a-l confrunta în legătură cu salariile mici, scrie Business Insider.

Nancy Salgado, o mamă singură în vârstă de 26 de ani, a fost parte dintr-un grup care protesta la un eveniment McDonald’s din Chicago, cerând oficialilor companiei să crească plata muncitorilor la 15 dolari pe oră şi să permită angajaţilor să formeze un sindicat fără frica repercursiunilor.   

Nancy Salgado a întrebat pe preşedintele McDonald”s din SUA, Jeff Stratton, dacă i se pare corectă suma cu care plăteşte angajaţii.

„Sunt o mamă singură care are doi copii. Este foarte greu pentru mine să-i hrănesc copiii, ma zbat în fiecare zi. Credeţi că este corect să câştig 8.25 dolari pe oră când lucrez la McDonald’s de 10 ani?”.

Răspunsul lui Stratton a fost tranşant  „eu lucrez acolo (la McDonald’s) de 40 de ani”.

În ciuda protestului, Salgado a declarat că iubeşte să lucreze la McDonald’s, deşi i-au tăiat din orele de lucru.

Totuşi, femeia a dorit să îşi spună nemulţumirile, pentru că „devine din ce în ce mai greu, câteodată nu pot să cumpăr lapte”.

Protestatarii au fost reţinuţi pentru o oră, amendaţi şi ameninţaţi cu arestul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO