Business Internaţional

O bacterie ameninţă să distrugă producţia de portocale pe una dintre cele mai mari plantaţii din lume

O bacterie ameninţă să distrugă producţia de...

Autor: Cătălina Butan

19.05.2013, 18:59 364

Industria producătoare de portocale de 9 miliarde de dolari din Florida, a două din lume, după Brazilia, ar putea să nu supravieţuiască unei bacterii care ameninţă să oprească cultivarea portocalelor în Statele Unite ale Americii, scrie Business Insider.

Bacteria Candidatus Liberibacter asiaticus provoacă boala “înverzirea citricelor”. Bacteria se răspândeşte de la un copac la altul prin intermediul unei insect, potrivit New York Times.

Un copac afectat de “înverzirea citricelor” poate să nu prezinte simptome mai mulţi ani de zile. După un anumit timp, frunzele se îngălbenesc şi cad iar fructele nu se mai dezvoltă şi cad la pamânt înainte de a se coace.

Nu există niciun tratament pentru înverzirea citricilor, care afectează de asemenea culturile de grepfruit, lămâi şi alte citrice, în ciuda eforturilor cercetătorilor.  Bacteria Cadidatus are un efect atât de devastator asupra culturilor de citrice încât a fost clasificată ca o armă biologică în 2003, potrivit The New Yorker.

„Avem o mare problemă. Este cea mai mare ameninţare din viaţa mea şi am 68 de ani. Acesta bacterie ucide copacii”, a spus Vic Story, un cultivator de portocale din Florida.

Culturile de citrice din statul Florida sunt  cel mai mult afectate de această bacterie însă virusul a fost  depistat şi în California, Arizona, Texas şi alte state. China, Mexic şi Brazilia au anunţat şi ele prezenţa bacteriei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO