Business Internaţional

O bancă din Asia a oprit, iar alte cinci analizează, liniile de credit cu marile bănci franceze

O bancă din Asia a oprit, iar alte cinci analizează, liniile de credit cu marile bănci franceze

Autor: Marius Oncu

11.08.2011, 15:45 1416

O bancă din Asia a oprit liniile de credit către marile bănci franceze, iar alte cinci analizează serviciile financiare pentru schimburi comerciale şi riscurile liniilor de swap, în urma temerilor privind expunerea băncilor franceze la criza din zona euro, au declarat, joi, surse pentru Reuters.

Zvonurile care au circulat, miercuri, pe burse că Franţa ar urma să piardă ratingul "AAA", negate ulterior de agenţiile de evaluare financiară, au contribuit la declanşarea celei mai mari creşteri de la criza din 2008 a indicatorului european care măsoară costurile de asigurare a datoriilor împotriva riscului de neplată.

Această amplificare bruscă a percepţiei riscului, împreună cu scăderi puternice ale cotaţiilor băncilor franceze, a determinat unele bănci asiatice să accelereze analiza riscului liniilor de swap şi să ia în calcul o reducere a expunerii faţă de instituţiile de credit din Europa, au afirmat surse din cele şase bănci.

Contactat în privinţa deciziilor luate de băncile asiatice, un purtător de cuvânt al băncii franceze BNP Paribas a afirmat: "Nu comentăm niciodată zvonurile din piaţă".

Societe Generale nu a avut o reacţie imediată, iar un reprezentant al Credit Agricole a afirmat că banca nu va comenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO