Business Internaţional

O comisie din Camera Reprezentanţilor va analiza informaţiile privind ancheta deschisă de FBI

O comisie din Camera Reprezentanţilor va analiza...

Autor: Teodora Marinescu

13.01.2019, 11:40 90

Potrivit NYT, Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) a lansat o anchetă pentru a verifica dacă preşedintele Donald Trump ar acţiona în numele Rusiei împotriva intereselor Statelor Unite.

Donald Trump l-a criticat pe fostul director FBI, James Comey şi publicaţia New York Times în urma articolului publicat sâmbătă.

Preşedintele Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Jerrold Nadler, a declarat că această comisie "va lua măsuri pentru a înţelege mai bine ambele părţi, atât acţiunile preşedintelui, cât şi răspunsul dat de FBI la acest comportament".

"Nu este niciun motiv pentru a ne îndoi de seriozitate şi profesionalismul FBI, aşa cum a sugerat preşedintele", a adăugat Nadler.

Preşedintele Comisiei de Informaţii, Adam Schiff, a declarat că nu poate comenta detaliile raportului, însă a sugerat că va insista cu ancheta privind contactele lui Tump cu Rusia.

"Probleme privind contrainformaţiile despre asociaţii lui Trump din timpul campaniei prezidenţiale, inclusiv preşedinteşe, au stat la baza investigaţiei încă de la început", a informat Schiff.

Schiff a mai declarat că întâlnirile, contactele şi discuţiile între asociaţii lui Trump şi ruşii, cât şi "informaţiile false despre acele intercaţiuni şi declaraţiile preşedintelui" au cântărit la nevoie de a urmări dovezile.

Procurorul special Robert Mueller a preluat investigaţia la câteva zile după ce fusese lansată de FBI. Ancheta vizează pe larg dacă agenţi ruşi au influenţat scrutinul prezidenţial din anul 2016 şi dacă asociaţi ai lui Donald Trump au conspirat cu ei. Nu este clar dacă procurorul Robert Mueller continuă aspectul de contrainformaţii al anchetei, iar foşti oficiali din cadrul serviciilor de securitate americane din afara investigaţiei s-au întrebat dacă nu cumva agenţii FBI au exagerat în lansarea acestei proceduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO