Business Internaţional

O companie biofarmaceutică din Statele Unite a creat un spray nazal care oferă protecţie împotriva COVID-19. Acţiunile, în creştere cu 480%

O companie biofarmaceutică din Statele Unite a creat un...

Autor: Eduard Ivanovici

02.12.2020, 15:19 1421

Acţiunile Auris Medical, o companie biofarmaceutică din SUA, au crescut cu aproximativ 480% după ce ultimele rezultate ale companiei arată că spray-ul nazal pe care l-a dezvoltat oferă un nivel ridicat de protecţie împotriva coronavirusului, anunţă Business Insider.

Auris a testat spray-ul nazal – numit AM-301 – pe o serie de celule nazale reconstituite într-un laborator, cantitatea de viruşi scăzând cu 90% la 48 de ore de la infecţie şi cu 99,2% după 72 de ore.

„Cu ultima formulă, avem o dovadă clară că AM-301 are potenţialul de a reduce semnificativ riscul infecţiei celulelor din mucoasa nazală”, a declarat CEO-ul Auris Medical Thomas Meyer.

De asemenea, firma a anunţat că va efectua un set suplimentar de teste şi va cere aprobare de distribuire la începutul lui 2021.

Între timp, cercetătorii din cadrul Universităţii Pennsylvania lucrează împreună cu compania Regeneron Pharmaceuticals în cadrul unui proiect similar de dezvoltare a unui spray ce ar combate virusul SARS-CoV-2.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO