Business Internaţional

O companie chinezească cumpără aeroportul Hahn din Frankfurt

O companie chinezească cumpără aeroportul Hahn din...

Autor: CătăIina Apostoiu

08.06.2016, 00:00 609

Landul german Renania-Palatinat a anunţat vânzarea participaţiei sale majoritare la aeroportul Hahn din Frankfurt către compania chinezească Shanghai Yigian Trading Company (SYT), scrie Deutsche Welle. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Potrivit Reuters, SYT este una dintre cele mai mari companii de construcţii din China. Roger Lewentz, ministrul de interne al landului german, şi-a exprimat speranţa că SYT va contribui la dezvoltarea puternică a aeroportului. Utilizat mai ales de companii aeriene low-cost, Frankfurt Hahn se află în impas de mai mulţi ani. Aeroportul a încheiat anul fiscal 2014 cu pierderi de 45 milioane de euro. În acest an sunt aşteptate pierderi de 16 milioane de euro.

Deşi nu a oferit un termen exact pentru readucerea aeroportului pe profit, SYT şi-a anunţat planul de revitalizare a aeroportului, în mare parte pe baza întăririi relaţiilor cu Asia. În speranţa atragerii de turişti asiatici, reprezentantul companiei chineze a anunţat că aceasta este în discuţii cu compania aeriană chineză Yangtze River Express pentru revenirea acesteia pe aeroport. SYT intenţionează de asemenea să transforme aeroportul german într-un centru al transportului de mărfuri. Landul german deţinea o participaţie de 82,5% în cadrul aeroportului. Acesta se va implica în continuare prin suvbenţii şi investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO