Business Internaţional

O companie IT angajează doar persoane care suferă de autism

O companie IT angajează doar persoane care suferă de...

Autor: Mediafax

13.01.2019, 10:21 520
Auticon este o companie din domeniul tehnologic care angajează în mod exclusiv adulţi care suferă de autism. Compania, cu sedii în Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Italia şi Elveţia, angajează experţi IT, oferindu-le instruire şi ajutoare pentru ajustarea la programul de lucru pentru a se asigura că angajaţii sunt fericiţii şi confortabili în fiecare zi.
 
Auticon este o companie care recunoaşte talentul incredibil şi gama largă de abilităţi al celor cu autism. De aceea s-a decis să schimbe modul în care sunt angajaţi aceşti oameni. Întreprinderea internaţională este în continuă dezvoltare şi are în plan expansiunea în Scoţia.
 
Şi totuşi de ce este acest lucru un pas aşa de important pentru oamenii autişti? Conform Societăţii Naţionale al Autismului, doar 16% din adulţii autişti se află pe piaţa de muncă. Această situaţie nu s-a îmbunătăţit deloc în ultimii 10 ani.
 
Viola Sommor, directorul Auticon Marea Britanie şi unul dintre membrii fondatori, a vorbit cu site-ul UNILAD despre companie şi importanţa acesteia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO