Business Internaţional

O dronă radioactivă a aterizat pe acoperişul biroului premierului japonez

O dronă radioactivă a aterizat pe acoperişul biroului...

Autor: Iuliana Enache

22.04.2015, 13:08 80

Avionul fără pilot a fost observat de un oficial care însoţea noii angajaţi într-un tur prin clădire, în timp ce premierul Shinzo Abe se află în Indonezia, unde participă la un summit Asia-Africa.

Drona avea ataşată o cameră de luat vederi de mici dimensiuni şi era marcată cu un însemn radioactiv, potrivit presei. Aceasta a fost luată de poliţie şi, în urma testelor, s-a constatat că prezenta mici cantităţi de radiaţii, a precizat agenţia Kyodo, citând surse din cadrul poliţiei care au afirmat că nivelul de radiaţii era atât de mic, încât nu reprezintă niciun pericol pentru om.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că ţara ar trebui să ia în considerare reglementarea acestor dispozitive, în prezent nefiind restricţii în legătură cu echipamentele mânuite de la distanţă care zboară la 250 de metri deasupra solului, cu excepţia rutelor de zbor.

"Această situaţie vizează nucleul Guvernului japonez, biroul premierului, şi vom lua măsurile necesare, inclusiv o anchetă detaliată a poliţiei", a declarat el, adăugând că Japonia a început să analizeze problema după ce o dronă a aterizat în curtea Casei Albe în ianuarie.

Nu se ştie cine a trimis drona sau de ce dar incidentul are loc după ce un grup de cetăţeni japonezi nu a reuşit să împiedice legal repornirea centralei nucleare din sud-vestul ţării.

Dronele de mici dimensiuni au devenit foarte populare în Japonia, fiind folosite pentru spectacole, filmări aeriene şi alte evenimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO