Business Internaţional

O echipă de arhitecţi a proiectat o rulotă ecologică din două containere de apă reciclate. GALERIE FOTO

O echipă de arhitecţi a proiectat o rulotă ecologică din două containere de apă reciclate

O echipă de arhitecţi a proiectat o rulotă ecologică din două containere de apă reciclate

Autor: Luciana Georgescu

20.08.2014, 12:38 557

O echipă de la firma de arhitectură Stereotank a proiectat o rulotă din două containere de apă reciclate, suficient de mică astfel încât să poate fi trasă de o biciciletă, scrie Business Insider.

Taku-Thanku, aflată în stadiul de proiect, a fost construită din două containere de apă de 3.000 de litri, conectate printr-un inel de lemn. Locuinţa nu include instalaţii sau baie, însă poate fi mobilată cu un pat şi are destul spaţiu de depozitare pentru două sau trei persoane.

Arhitecţii proiectului, Marcelo Ertorteguy şi Sara Valente, au declarat că locuinţa este construită după standarde eco. “Rulota poate fi transportată în diferite zone şi poate fi folosită drept adăpost sau poate fi considerată o sculptură care celebrează rolul vital al apei în vieţile noastre”, au spus ei.

Pe lângă bicicletă, rulota mai poate fi conectată la maşină sau la barcă. Locuinţa poate fi construită şi din alte materiale reciclate, au declarat arhitecţii.

În prezent, firma de arhitectură încearcă să strângă fonduri pentru a construi un prototip. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO