Business Internaţional

O echipă de specialişti din Singapore a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru cele mai afectate ţări din lume

O echipă de specialişti din Singapore a stabilit...

Autor: Anamaria Cadis

25.05.2020, 07:12 1576

O echipă de statisticieni de la Universitatea de Tehnologie din Singapore a realizat un grafic al evoluţiei estimate a epidemiei de Covid-19 în Marea Britanie şi Statele Unite, două dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemie, scrie Daily Mail.

În urma datelor obţinute, ei prezic o eradicare totală a virusului în Marea Britanie, fără cazuri noi - sau un al doilea val – până la sfârşitul lunii septembrie.

În SUA, unde au fost înregistrate cele mai multe decese Covid-19, finalul pandemiei va fi atins pe 11 noiembrie.

Potrivit estimărilor, în Italia, ţara în care a izbucnit focarul din Europa, epidemia se va încheia pe 24 octombrie.

Graficele realizate de statisticienii din Singapore prezic traiectoria răspândirii virusului în timp, urmărind numărul real de noi cazuri confirmate pe zi, începând cu 12 mai.

Analizând ritmurile de accelerare şi decelerare ale focarului în fiecare ţară, oamenii de ştiinţă spun că au reuşit să stabilească momentul în care virusul va începe să scadă şi ulterior să fie eradicat.

Totuşi, cercetătorii spun că aceste predicţiile sunt susceptibile de a fi incerte dată fiind complexitatea virusului, precum şi alţi factori, inclusiv restricţiile şi protocoalele de testare din fiecare ţară.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO